ANPC a veriticvat activitatea operatorilor economici din mai multe parcuri din Bucureşti, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 52.000 de lei pewntru neregulile constatate. S-au oprit de la comercializare bunuri în valoare de 10.000 de lei şi s-a dispus oprirea temporară a activităţii la 6 firme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPCR)  Bucureşti-Ilfov a desfăşurat 16 actiuni de control pentru a verifica respectarea prevederilor legale în domeniu la societăţile comerciale care activează în Parcurile Orăşelul Copiilor, Cişmigiu, Tei şi Herăstrău, din Capitală”, a transmis, vineri seară, ANPC, într-un comunicat de presă.

Pentru neregulile  constatate, comisarii au aplicat, până în acest moment, verificările fiind încă în derulare, amenzi convenţionale în cuantum de 52.000 lei.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

De asemenea, au dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare totală de circa 10.000 lei şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 6 operatori economici.

”Bâlciul din parcuri şi perpetuarea unui talcioc jenant trebuie să se încheie”, a transmis Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Societăţile oprite temporar de la funcţionare sunt:

  • Braseria Anemona SRL, din Parcul Orăşelul Copiilor
  • CSA Savony SRL, din Parcul Orăşelul Copiilor
  • Domcatering Serv SRL, din Parcul Cişmigiu
  • Maltaco Media SRL, din Parcul Herăstrău
  • Biadar Import-Export SRL, din Parcul Herăstrău
  • Doncea Mariana PFA, din Parcul Herăstrău

Principalele abateri constatate au fost:

- folosirea unor materii prime fără elemente de identificare şi caracterizare

- nerespectare condiţiilor de depozitare impuse de producător pentru produsele alimentare (paviment neigienizat, pereţi cu urme de igrasie etc.)

- comercializarea unor jucării periculoase fără menţionarea lotului, seriei sau altui element de identificare

- comercializarea unor jucării neconforme, fără informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi instrucţiuni de utilizare, fără marcaj CE

- lipsa menţionării preţului pentru produsele aflate la comercializare

- utilizarea unor agregate de preparare şi frigorifice neigienizate, cu chedere rupte, depuneri de materii prime, praf

- schimbarea stării termice a produselor alimentare

- utilizarea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită sau cu modificări organoleptice (mucegai, deprecieri)

- folosirea unor ustensile şi vase neigienizate, neprofesionale, cu resturi alimentare şi grad avansat de uzură şi a unor coşuri de gunoi fără capac,

- depozitarea unor băuturi direct pe paviment

- utilizarea unor cântare fără verificare meteologică sau a unor aparate de măsură neomologate

În plus, comisarii au depistat şi nereguli la locurile de joacă sau agrement, respectiv:

- paviment deteriorat cu zone denivelate şi bucăţi lipsă de tartan

- folosirea unor tobogane cu şezut metalic

- folosirea unor balansoare cu lantţuri metalice fără protecţii şi cu zone ruginite

- lipsa panourilor de informare cu privire la utilizarea zonelor respective sau existenţa unor, dar ilizibile

- existenţa unui mobilier uzat excesiv cu urme de rupturi, spărturi, cu aşchii

- existenţa unor echipamente de fitness cu urme de uzură excesivă, decolorări şi exfolieri ale vopselii, cu capace de protecţie sparte şi zone ruginite

- închirierea unor biciclete cu faruri lipsă sau desfăcute, cu vopsea exfoliată

- lipsa verificării conformităţii bicicletelor oferite spre închiriere astfel încât să reiasă că nu pun în pericol siguranţă consumatorilor.

    

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.