Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) spune că nu a emis documentul prezentat de Alexander Adamescu la Londra şi analizat de autorităţile britanice, astfel că nu poate fi asumat de către instituţie, şi că în 14 februarie a sesizat Parchetul ICCJ pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cursul lunii ianuarie, la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost întreprinse demersuri interne de verificare a veridicităţii documentului supus mediatizării. Rezultatul verificărilor interne a stabilit faptul că documentul analizat, în forma şi conţinutul prezentate autorităţilor britanice de către reprezentantul legal al numitului Bogdan Alexander Adamescu, nu a fost emis şi, în consecinţă, nici nu poate fi asumat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, transmite vineri instituţia.

ANP mai spune că informaţiile şi documentele referitoare la garanţiile statelor partenere pentru aplicarea mandatelor de arestare europene emise de instanţele din România se face prin Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară – Serviciul Cooperare judiciară internaţională din cadrul Ministerului Justiţiei.

„Astfel, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a procedat, în data de 14.02.2018, la sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunilor prevăzute de: art. 320 alin (1) – Falsul material în înscrisuri oficiale şi art. 323 – Uzul de fals, din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal”, mai precizează ANP.

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost arestat preventiv în cursul lunii martie în Marea Britanie după ce o instanţă londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în timpul judecării procesului  de extrădare. DNA a precizat joi că instanţa de judecată din Londra a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive în cazul omului de afaceri Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupţie pentru două infracţiuni de dare de mită, şi i-a respins cererea de eliberare pe cauţiune, după ce avocatul acestuia a prezentat în faţa instanţei britanice un document care ar fi fost emis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, neasumat însă de această instituţie. DNA mai spune că în baza mandatului european de arestare emis de autorităţile din România încă din 2016 pe numele lui Alexander Adamescu, având în vedere că se află pe teritoriul Marii Britanii, a fost iniţiată procedura de predare a acestuia, astfel încât să fie asigurată prezenţa sa în faţa organelor judiciare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.