Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis, luni, că 164 de deţinuţi infectaţi cu noul coronavirus sunt sub supraveghere şi tratament în Penitenciarele-Spital Bucureşti-Jilava şi Constanţa-Poarta Albă. De asemenea, 139 de angajaţi sunt confirmaţi în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La data prezentei, pentru un număr de 164 de persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2 se asigură tratament specific în Penitenciarele-Spital Bucureşti-Jilava şi Constanţa-Poarta Albă, sub îndrumarea structurilor de resort din sistemul public de sănătate. Raportat la particularităţi şi indicaţii terapeutice, situaţia statistică poate suferi modificări. Persoanele pentru care se emite decizia externării beneficiază, în continuare, de monitorizare medicală în unităţile penitenciare prestabilite”, a transmis, luni, APN. 
 
Sursa citată a precizat că 10 unităţi subordonate nu au înregistrat niciun caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate. 
 
”Referitor la personalul angajat, precizăm că 139 de poliţişti de penitenciare sunt, în prezent, confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2 şi respectă recomandările Direcţiilor de Sănătate Publică competente. Administraţiile locurilor de deţinere au implementat, de asemenea, măsuri specifice de intervenţie, nefiind raportate disfuncţionalităţi în derularea misiunilor şi activităţilor curente. Amintim că, la nivelul tuturor unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, se menţine aplicarea măsurilor cu caracter preventiv stabilite pentru sistemul penitenciar şi a celor de intervenţie, după caz”, a mai transmis ANP. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.