Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că a sesizat Parchetul în cazul directorului executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Ialomiţa, Virgil Valentin Dorobanţu, deoarece acesta este suspectat că i-a delegat soţiei sale atribuţii de control la un compartiment aflat în subordinea sa directă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire de către Dorobanţu Virgil Valentin a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal. Ulterior numirii sale în funcţia de director executiv, persoana evaluată a delegat soţiei sale atribuţii de control aferente unui compartiment aflat în subordinea sa directă”, au transmis reprezentanţii ANI. 
 
De asemenea, inspectorii de integritate au constatat că Daniel Vasile Crăciun, auditor în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 mai 2021 – 04 mai 2022, “întrucât a exercitat simultan cu funcţia publică de auditor în cadrul A.N.A.F şi funcţia contractuală de auditor intern în cadrul unei societăţi, atribuţiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate de către acesta în calitate de funcţionar public”.
”Astfel, persoana evaluată a  încălcat prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”. 
Auditorul a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, au precizat reprezentanţii ANI.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.