Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a explicat că una dintre preocupările sale se referă la atragerea de tineri spre Armată şi a subliniat că cifrele de şcolarizare de anul acesta îl fac optimist privind dorinţa tinerilor de a avea o carieră militară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Este una dintre preocupările noastre permanente. Situaţia aceasta cu plecările din Armată şi întrările relativ mici comparativ cu ce aşteptăm nu este o situaţie care se întâlneşte numai în România. În schimb, cifrele de şcolarizare de anul acesta ne fac relativ optimişti în ceea ce priveşte dorinţa tinerilor de a avea o carieră militară. În acelaşi timp, nu vă ascund faptul că şi plecarea din sistem, unde au fost mai multe lucruri în discuţie, fie vizavi de incertitudinile legate de pensionare, fie de faptul că tot în sistemul de securitate naţională există zone mai atrăgătoare din punct de vedere al veniturilor ne preocupă, dar facem la nivelul ministerului tot ce ţine de noi că să putem opri acest fenomen”, a declarat Angel Tîlvăr, în cadrul vizitei sale de vineri, la Timişoara.
 
Întrebat care este deficitul în Armată, Tîlvăr a explicat că nu poate spune public, dar a dat asigurări că ministerul pe care îl conduce este mai prezent în societate cu ofertele privind carierele militare. 
 
”Nu e vorba de cât la sută deficit şi nici nu aş spune public despre ce armă este vorba, dar ne preocupă acest lucru şi avem o serie de măsuri pe care le-am luat la nivelul ministerului. Suntem mult mai prezenţi în societate cu prezentările şi ofertele noastre din punct de vedere al carierelor militare. Sper ca în timp să avem rezultate care să acopere nevoile armatei”, a precizat ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.