Angajaţii MAI au verificat vineri un număr de 4.557 de operatori economici, 242 operatori de transport persoane, aproape 10.000 de locaţii obiective de interes (inclusiv 3.640 de restaurante, terase sau fastfood-uri), precum şi 90.346 de persoane. Au fost aplicate 4.885 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 911.660 lei şi două dosare penale au fost întocmite în care sunt cercetate două persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 13.000 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanţi ai altor instituţii au continuat ieri, 15 ianuarie, misiunile pe linia respectării măsurilor de protecţie sanitară, acţiuni care au presupus verificarea a aproape 4.600 de operatori economici şi aproximativ 90.000 de persoane. Astfel, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat,  4.557 de  operatori economici, 242 operatori de transport persoane, aproape 10.000 de locaţii obiective de interes (inclusiv 3.640 de restaurante, terase sau fastfood-uri), precum şi  90.346 de persoane. Ca urmare a acestor verificări au fost aplicate 4.885 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 911.660 de lei”, arată Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă remis sâmbătă News.ro.

Sursa citată a adăugat că principalele abateri constate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea, nepurtarea măştii de protecţie sau nerespectarea distanţării fizice, situaţii în care au fost aplicate 4.292 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  685.160 de lei.

Totodată, „au fost aplicate 583 de sancţiuni, în valoare de 212.000 de lei pentru nerespectarea de către agenţii economici, instituţii publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private,  transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulaţie a persoanelor. De asemenea, au fost întocmite 2 dosare penale, în care sunt cercetate 2 persoane, pentru  zădărnicirea combaterii bolilor (conform art. 352 din Codul Penal). La acţiunile de control au participat, zilnic, în medie, peste 6.700 de poliţişti, 2.600 de jandarmi, 1.600 de poliţişti de frontieră şi aproximativ 1.200 de cadre ISU. În fiecare zi, efectivele MAI au beneficiat de sprijinul poliţiştilor locali şi al angajaţilor de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor”, mai indică sursa menţionată.

În intervalul amintit, la linia telefonică TEL VERDE au fost primite 6 apeluri telefonice dintre care 2 s-au confirmat, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a trei de judeţe. 

Sursa citată reaminteşte că respectarea măsurilor luate de autorităţi pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19 precum şi o conduită socială responsabilă sunt condiţii esenţiale pentru limitarea răspândirii acestui virus.

„Dintre recomandările autorităţilor în acest sens amintim: evitarea zonelor aglomerate, a contactului direct cu alte persoane, evitarea atingerii suprafeţelor care sunt atinse în mod frecvent şi de alte persoane, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate, păstrarea distanţei de cel puţin 1,5 metri faţă de alte persoane”, conchide documentul de presă al MAI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.