Salariaţii din domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului solicită premierului Marcel Ciolacu şi ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Simona Bucura-Oprescu, deblocarea de urgenţă a angajărilor în acest sector de activitate. Ei susţin că deficitul de personal în asistenţa socială este de 40%, că atrag atenţia de mai mult timp asupra acestui aspect şi subliniază că lipsa de specialişti şi de personal de îngrijire are ”urmări grave” pentru persoanele asistate. Sindicaliştii din asistenţa socială anunţă că iau în calcul declanşarea unei greve generale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului PRO ASIST anunţă, printr-un comunicat dat publicităţii miercuri, că solicitarea privind deblocarea angajărilor în acest sector de activitate este ”un ultim demers”, premergător strângerii de semnături pentru greva generală.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
”De mai mult timp, FNS PRO ASIST trage semnale de alarmă cu privire la faptul că sistemul de asistenţă socială, în mod deosebit serviciile sociale rezidenţiale (pentru persoane adulte cu dizabilităţi, pentru persoane vârstnice dar şi pentru copii), au deficit de personal, atât personal de specialitate, dar şi personal de îngrijire care la acest moment este situat la 40% din necesar. Recomandările şi măsurile lăsate de instituţiile care au efectuat controale în anul 2023 la furnizorii publici de servicii sociale, au vizat angajarea de personal şi din acest motiv considerăm imperios necesară deblocarea angajărilor şi în sistemul de asistenţă socială”, se arată în comunicatul sindicatului. 
 
Angajaţii din asistenţa socială precizează că lipsa de specialişti şi de personal de îngrijire afectează direct beneficiarii serviciilor de asistenţă socială.
 
”Aşa cum, în Sănătate, lipsa de personal afectează grav actul medical şi oferirea de servicii de calitate pacienţilor şi are urmări grave pentru aceştia, aşa şi în asistenţă socială prin lipsa de personal este afectat procesul de îngrijire, recuperare, reabilitare, socio-medical oferit beneficiarilor de servicii sociale şi care, de asemenea, are avea urmări grave pentru aceştia”, precizează documentul citat.
 
Reprezentanţii sindicatului subliniază că, dacă situaţia nu va fi rezolvată, greva generală va fi declanşată începând cu data de 11 martie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.