Controalele la spitalele din judeţul Argeş continuă, iar în urma verificărilor s-au depstat mai multe neregilu, fiind aplicate amenzi, dar şi avertismente şi s-au dispus măsuri de remediere. La Spitalul Municipal Câmpulung, echipa de control a depistat anhajaţi care fumau pe terase, în apropierea secţiilor Pediatrie şi Neonatologie. La o altă unitate medicală s-a stabilit că apa care provine dintr-un puţ propiu nu a fost analizată periodic, iar la Spitalul Judeţean s-au depistat soluţii perfuzabile ţinute în condiţii improprii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Argeş anunţă, luni, că au continuat controalele în spitalele din judeţ.

Comisia de control a verificat Spitalul Municipal Câmpulung,  Spitalul Orăşenesc “Regele Carol I” Costeşti şi continuă activitatea de verificare la Spitalul de Urgenţă Piteşti.

”La Câmpulung, când au ajuns membrii echipei de control, au găsit mai multe persoane, angajaţi ai unităţii spitaliceşti, fumând, la etajul 5, deasupra Secţiei Pediatrie şi la etajul 4, pe terasă la Secţia Neonatologie. A fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei, managerului interimar al Spitalului”, a transmis Prefectura Argeş.

De asemenea, instituţia a precizat că la aceeaşi unitate medicală, în curte, erau parcate maşini care, în caz de incendiu, ar fi făcut imposibil accesul maşinilor de intervenţie.

”În timpul controlului, inspectorii ISU au cerut să fie mutate mese, cutii cu echipamente, diverse materiale care erau pe căile de acces şi ar fi îngreunat evacuarea în caz de urgenţă. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au concluzionat că nu există dotare minimă la grupurile sanitare, sonerii la pat şi că uşile blocului alimentar au un grad avansat de uzură”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit acesteia, la Spitalul Orăşenesc “Regele Carol I” Costeşti, DSP a constatat că într-o mare parte a saloanelor mobilierul este uzat.

”Tot inspectorii DSP spun că nu se respectă periodicitatea efectuării analizelor apei. Spitalul are două surse de apă, cea de la reţeaua oraşului şi un puţ forat propriu. Unitatea a fost sancţionată cu avertisment şi s-a dat un termen de 7 zile pentru analiza apei”, a mai transmis Prefectura Argeş.

Instituţia a explicat că activitatea de control este în desfăşurare şi la Spitalul de Urgenţă Piteşti.

”Tot inspectorii DSP au transmis faptul că în două saloane ale Secţiei Oncologie se depăşeşte capacitatea maximă admisă de 6 paturi în salon, iar la Secţia Cardiologie, o parte din mobilier are un grad avansat de uzură.

A fost făcut un control la Prosectura spitalului, dar şi la farmacie. Inspectorii DSP au găsit soluţii perfuzabile ce erau păstrate la o temperatură aproape de limita maximă impusă de producător. Din lipsă de spaţiu, erau păstrate pe un hol. DSP a impus aici două măsuri, ambele cu caracter permanent: să se respecte condiţiile de păstrare şi aprovizionarea să fie făcută ritmic, în cantităţi care permit depozitarea corespunzătoare”, a mai transmis Prefectura Argeş.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Piteşti au primit termen de remediere după ce s-a constatat că spaţiul de stocare a deşeurilor periculoase are o porţiune cu pereţii şi pavimentul nefinisate în timp ce spaţiul de depozitare a deşeurilor nepericuloase a fost desfiinţat şi deşeurile erau depozitate în curtea spitalului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.