Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat că un angajat al Penitenciarului Găeşti a fost confirmat cu Covid-19, iar Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a început să verifice care au fost contacţii acestuia pentru a fi scoşi din serviciu. Angajatul respectiv a fost prezent ultima oară la unitate pe data de 27 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ANP a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că un angajat al Penitenciarului Găeşti a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, menţionând că acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie. De asemenea, ultima sa prezentare la unitate a fost în data de 27 iulie. 

“Administraţia locului de deţinere a informat Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa şi a demarat procesul de identificare a contacţilor, aceştia urmând a fi scoşi din serviciu şi înlocuiţi cu personal de rezervă. Se menţine, de asemenea, conduita preventivă, prin dezinfectarea periodică a spaţiilor, triajul epidemiologic al cadrelor şi monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate – nefiind identificată simptomatologie specifică până în prezent”, se arată în comunicatul ANP.

În judeţul Dâmboviţa, de la începutul pandemiei, au fost confirmate peste 2.000 de persoane cu Covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.