Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Andrei Baciu, afirmă că România trebuie să devină un loc unde tinerii medici să îşi dorescă să rămână. ”Ca cineva care a lucrat ca medic în străinătate şi s-a întors în România, înţeleg provocările, dar şi oportunităţile unice pe care le avem aici, în ţara noastră. Ţine numai de noi, de fiecare dintre noi, să ne concentrăm pe soluţie mai mult decât pe problemă”, adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi este o zi crucială pentru cei 10.194 de candidaţi, viitori medici, stomatologi şi farmacişti care trec prin examenul de rezidenţiat. Nu este deloc un examen uşor, sunt 200 de întrebări la care ai 4 ore să răspunzi. Există multe discuţii şi preocupări, dar un aspect vital despre acest lucru ne priveşte pe toţi: dorinţa de a face din România un loc unde toţi aceşti tineri medici, stomatologi şi farmacişti să dorească să rămână şi să îşi construiască carierele”, a arătat, duminică, Andrei Baciu, într-o postare pe Facebook.

El a subliniat că trebuie ca atenţia să se concentreze pe soluţii.

”Ca cineva care a lucrat ca medic în străinătate şi s-a întors în România, înţeleg provocările, dar şi oportunităţile unice pe care le avem aici, în ţara noastră. Ţine numai de noi, de fiecare dintre noi, să ne concentrăm pe soluţie mai mult decât pe problemă şi să facem din România o alternativă la plecatul din ţară”, a arătat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.