Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a anunţat, joi seara, că a fost diagnosticat primul caz de gripă din România în acest sezon, fiind vorba de un bărbat de 30 de ani, din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Astăzi, avem primul caz diagnosticat cu gripă din acest sezon. Acest caz va fi raportat. (...) Există de-a lungul anului cazuri sporadice, diverse persoane vulnerabile, însă odată cu sosirea sezonului rece transmiterea se intensifică”, a afirmat Andrei Baciu, la Digi 24.
 
El a precizat că simptomele sunt similare cu cele ale COVID.
 
Secretarul de stat a precizar că pacientul are 30 de ani şi este din Bucureşti. El a prezentat simptome respiratorii, a fost testat împotriva COVID, rezultatul a fost negativ şi apoi împotriva gripei, cu rezultat pozitiv.
 
Baciu a mai afirmat că anul trecut în România nu a fost diagnosticat vreun caz de gripă. 
 
"Anul trecut nu am avut tocmai pentru că aceleaşi măsuri pe care le aplicăm împotriva SARS-CoV-2 funcţionează şi împotriva gripei”, a explicat secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.