Amenzi de peste 600.000 de lei au fost aplicate de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în ultima săptămână pe litoral, iar la un resort din Costineşti echipele de control au găsit aproape 600 de kilograme de peşte şi carne expirate sau depozitat în condiţii precare, acolo fiind emisă o ordonanţă de interzicere a activităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autoritatea Naţională pentru Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că în perioada 24 – 30 iulie, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
 
Astfel, au fost verificate 264 de unităţi din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.
 
“În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare;
depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată a menţionat că au fost sancţionate contravenţional 59 de unităţi, cu amenzi în valoare de 621.400 de lei. De asemenea, au fost emise două ordonanţe de interzicere a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii. 
 
De asemenea, inspectorii ANSVSA au confiscate 818 kilograme de produse alimentare, care urmează să fie distruse. 
 
“Dintre agenţii economici controlaţi «s-a remarcat» un resort de lux din Costineşti, unde inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au confiscat 593 de kilograme de peşte şi carne. Produsele erau fie expirate, fie depozitate în condiţii de igienă foarte precare. Ca urmare a neconformităţilor constatate, inspectorii ANSVSA au emis o ordonanţă de interzicere a activităţii şi o amendă de 72.000 de lei”, a mai precizat ANSVSA.
 
ANSVSA a mai transmis că, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.