Peste 40 de amenzi în valoare de 80.900 de lei au fost aplicate vânzătorilor Piaţa Sudului din Capitală în urma unui control efectuat sâmbătă dimineaţă de Primăria Sectorului 4, inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, care au descoperit mai multe nereguli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Sector 4 precizează că, în timpul controlului de la Piaţa Sudului, administratorul pieţei nu a putut prezenta documentele de funcţionare pe motiv că acestea se află la Piaţa Progresului şi birourile sunt închise la sfarşit de saptamână. În acest caz controlul va fi reluat luni.

În total, au fost verificaţi 38 de producători agricoli şi 41 agenţi economici, constatându-se mai multe nereguli, precum: lipsa documentelor de provenienţă a mărfurilor, a acordului de funcţionare şi a datelor de identificare a comerciantului, absenţa  etichetării produselor supuse comercializării sau a recipienţilor de colectare a deşeurilor, nerespectarea condiţiilor de depozitare, deficienţe de informare a consumatorilor şi lipsa etichetelor traduse în limba română.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit sursei citate, au fost date 44 de amenzi, dintre care 11 aplicate de ANPC, un avertisment aplicat de lucrătorii DSV şi au fost somate 24 contrucţii provizorii din zona pieţei agroalimentare.

Echipele de control au mai dispus confiscarea a 827  kilograme de legume şi fructe, a 850 de bucăţi de porumb şi au fost oprite definitiv de la comercializare şase kilograme de pastramă, 7,5 kilograme de burtă de vită şi nouă kilograme de produse de panificaţie.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 80.900 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.