Inspectorii sanitar-veterinari au dat amenzi de aproape cinci milioane de lei, în urma controalelor făcute pe litoral în timpul sezonului estival, iar peste 30 de unităţi au fost închise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că în perioada 26 iunie - 3 septembrie, inspectorii sanitar-veterinari şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
 
Astfel, au fost verificate 2.245 de unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.
 
“În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor”, a transmis ANSVSA. 
 
Sursa citată a menţionat că pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 471 de unităţi, cu amenzi în valoare de 4.962.200 de lei. De asemenea, au fost emise 22 de ordonanţe de interzicere a activităţii, 11 ordonanţe de suspendare a activităţii şi nouă avertismente.
 
Totodată, au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 2.125 de kilograme (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată).
 
“Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu instituţiile partenere, au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reuşind să realizeze dezideratul propus, zero toxiinfecţii alimentare”, a mai transmis ANSVSA.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.