Inspectorii sanitar veterinari au aplicate amenzi de aproape 300.000 de lei în urma celor peste două mii de controale efectuate în sezonul estival la unităţi de alimentaţie publică de pe litoral, printre neregulile constatate aflându-se comercializarea de produse în spaţii neaprobate sanitar veterinar, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea condiţiilor de igienă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 25 iunie – 2 septembrie, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018, echipe de inspectori sanitar veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au verificat modul în care sunt respectate condiţiile privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.

Astfel, inspectorii ANSVSA au verificat 2.122 de unităţi localizate în Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia, Vama Veche.

“În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, marcarea necorespunzătoare a ouălor, neanunţarea începerii activităţii supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor”, se arată în comunicatul DSVSA.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 297.000 de lei. De asemenea, au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru un fast food şi un depozit alimentar.

“Ca urmare a eforturilor depuse de către inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care au activat în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018  nu s-au înregistrat episoade de toxiinfecţii alimentare care să pună în pericol sănătatea şi viaţa publică”, a mai precizat sursa citată.

Activitatea Comandamentului a fost realizată de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, atât din cadrul D.S.V.S.A. Constanţa cât şi delegaţi ai altor D.S.V.S.A. judeţene, organizaţi în serii de câte două săptămâni.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.