Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au amendat o firmă din Mamaia cu suma de 20.000 de lei, pentru că făcea fotografii clienţilor contra sumei de 200 de lei şi le promitea acestora că vor putea beneficia de promovare în media şi în industria de divertisment, comisarii precizând că acestea erau practici comerciale înşelătoare. Activitatea firmei a fost oprită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
CJPC a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii instituţiei au făcut verificări după ce au primit mai multe sesizări. 
“În urma mai multor sesizări primite de la cetăţeni, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au efectuat verificări la sediul unei societăţi comerciale cu punctul de lucru în staţiunea Mamaia, referitor la desfăşurarea unei activităţi constatată de comisarii CJPC Constanţa şi considerată a se încadra în categoria practici comerciale înşelătoare, prin prestarea de servicii pe baza unui tarif fix (200 lei/persoană), în schimbul promisiunii că aceştia vor putea beneficia de promovare în media şi în industria de divertisment. Serviciul propriu-zis presupunea şi efectuarea unor fotografii persoanelor interesate”, se arată în comunicat. 
În urma neregulilor constatate, comisarii au dat patru amenzi, în valoare totală de 20.000 de lei şi au emis decizii de încetare a activităţilor respective. De asemenea, a fost anunţat şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa care face verificări pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală. 
Poliţiştii au confiscat şi suma de 9.300 de lei. 
“CJPC Constanţa subliniază că, şi în ultimii doi ani, au mai existat reclamaţii pentru speţe similare, tot pe litoral, în sezonul de vacanţă cu precădere, sancţionate de asemenea, şi averitizează consumatorii să manifeste atenţie sporită faţă de astfel de situaţii şi să sesizeze prompt instituţiile statului atunci când suspectează nereguli sau nerespectări ale legii din partea operatorilor economici cu care intră în contact”, se mai arată în comunicatul CJPC.
 
Un caz similar a fost descoperit de poliţişti în noaptea de miercuri spre jol în Eforie Nord. 
“La data de 29/30 iulie, poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, au efectuat un control la o societate comercială cu punctul de lucru în staţiunea Eforie Nord, privitor la desfăşurarea unor practici comerciale înşelătoare, prin prestarea de servicii pe bază de tarif fix (119 lei/persoană, respectiv 398 de euro/persoană) constând în efectuarea de fotografii persoanelor interesate, cu promisiunea promovării imaginii acestora în media şi lumea show-business-ului”, a transmis IPJ Constanţa printr-un comunicat de presă. Poliţiştii fac cercetări pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.  Ei au confiscat suma de 343 de lei de la firma din Eforie Nord.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.