Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat din nou societatea care operează hotelul de cinci stele Radisson Blu din Capitală, după ce peste 40 de camere din incita unităţii de cazare au fost verificate, fiind descoperite deficienţe precum pereţi murdari, sau mobilier uzat, rupt ori cu pete. Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, anunţă că va cere instituţiilor competente să ia în discuţie clasificarea unităţii de cazare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă, sâmbătă, că a extins verificările la camerele Hotelului Radisson Blu din Bucureşti administrat de S.C. Nemo Investement Vehicle S.A.
 
Controlul a fost făcut după ce o verificare iniţială a scos la iveală numeroase nereguli, hotelul primind, joi, sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 33.000 lei. 
 
 
Astfel, vineri au fost controlate alte 94 de camere, la 46 dintre acestea înregistrându-se „nereguli importante”, se arată într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă de ANPC. În acest context, preşedintele instituţiei, Horia Constantinescu, anunţă că va cere instituţiilor competente să ia în discuţie clasificarea unităţii de cazare de cinci stele. 
 
”Altă zi, altă stea care cade! Dacă o ţinem tot aşa, ajungem să aducem stele de pom de iarnă, de acasă. Este de toată jena! Vom face adresă către autorităţile competente, pentru a fi reevaluată clasificarea acestui hotel, poate va rămâne cu o stea şi jumătate. Restul le va găsi pe cer, în prima noapte senină!” declară Horia Constantinescu, citat în comunicatul ANPC.
 
În urma verificărilor, comisarii ANPC  au aplicat încă o amendă contravenţională, în valoare de 10.000 lei, şi au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru cele 46 de camere cu deficienţe,  până la remedierea acestora. 
 
Joi, ANPC a făcut un control la Radisson Blue, constatând nereguli în zona de bucătărie şi în cele 11 camere libere ale hotelului. 
 
În zona de bucătărie au fost descoperite produse semifinite cu data limită de consum depăşită - sosuri, condimente, lapte, dar şi produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare sau fără data limită de consum, precum şi ustensile cu grad avansat de uzură, un grătar neigienizat, cu arsuri grosiere, sau reziduuri solide în recipiente neacoperite, amplasate în spaţiile de prelucrare. 
 
 În cele 11 camere care erau libere la momentul controlului oficiali ANPC au constatat că sunt, pereţi murdari, mobilier deteriorat, protecţii pentru saltea pătate şi deficienţe de informare a turiştilor, în camere (informare incompletă şi doar în limba engleză).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.