Ambasada României la Londra a anunţat că un număr de 95 de cetăţeni români afectaţi de restricţiile de călătorie impuse în contextul pandemiei de coronavirus au fost repatriaţi cu ajutorul unor zboruri chartee. Cinci dintre aceşti români erau în categoria persoanelor vulnerabile. Ambasada a intervenit precum şi pentru aproape 500 de muncitori sezonieri care şi-au încheiat contractele în Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„95 de cetăţeni români afectaţi de restricţiile de călătorie impuse în contextual pandemiei Covid-19 au fost repatriaţi cu ajutorul charterelor organizate de firma @Fast Despatch Logistics LTD. Mulţumim conducerii firmei, domnului director Gurvinder S. Birk şi domnului @Andrei - Alin Cotiga, HR manager @Fast Despatch Logistics LTD (https://www.facebook.com/FastDespatchLogisticsRO) pentru că au răspuns la apelul Ambasadei României la Londra şi au acceptat să îmbarce în cele două zboruri charter, prin care au transferat aproape 500 de muncitori sezonieri care şi-au încheiat contractele în Marea Britanie, şi pe cei 95 cetăţeni români care au avut nevoie de ajutor, pentru 5 dintre aceştia, aflaţi  în categoria persoanelor vulnerabile, suportând şi costurile biletelor”, arată o postare pe pagina de Facebook a ambasadei României în Marea Britanie.
 
Mai multe ţări din Europa şi restul lumii şi-au închis, luni, graniţele pentru Marea Britanie, din cauza temerilor provocate de noua tulpină de coronavirus, extrem de contagioasă. 
 
Ministerul Afacerilor Externe a transmis, miercuri seară, că, după 1 ianuarie 2021, intrarea în Marea Britanie va fi permisă fără viză pentru şederi scurte, în scop turistic. Cei care doresc să muncească în Marea Britanie sau cei care plănuiesc şederi mai lungi de şase luni trebuie să obţină o viză. Până în 30 septembrie 2021 se va putea intra în Marea Britanie pe baza documentelor naţionale de identitate, însă ulterior va fi necesar un paşaport.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.