Ambasada României în Republica Cehă anunţă că va putea organiza secţie de votare doar în sediul misiunii diplomatice de la Praga, după ce autorităţile din această ţară au anunţat că acceptă organizarea de secţii de votare numai la sediile reprezentanţelor diplomatice şi consulare de pe teritoriul Cehiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„MAE ceh a informat oficial în acest an toate reprezentanţele diplomatice acreditate în Republica Cehă că va accepta organizarea de secţii de votare numai la sediile reprezentanţelor diplomatice şi consulare de pe teritoriul Cehiei. În conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena, statul ceh acceptă organizarea de alegeri de către alte state pe teritoriul său, însă acestea trebuie să aibă loc la sediile misiunilor diplomatice şi consulare ale statului respectiv, având în vedere problemele de jurisdicţie şi de securitate care pot apărea cu aceste ocazii”, a anunţat misiunea diplomatică pe pagina de Facebook.

În consecinţă, la alegerile din noiembrie 2019 pentru preşedintele României, Ambasada României în Republica Cehă va putea organiza secţie de vot pentru alegeri numai la sediul misiunii sale diplomatice din Praga.

La începutul lunii, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Florin Mituleţu-Buică, a declarat că în mod formal Slovacia nu este de acord să înfiinţeze alte secţii de votare pentru românii de acolo în afara ambasadei, deşi există mai multe state care au transmis acelaşi lucru verbal. 

Marţi expiră termenul până la care românii din străinătate se pot înscrie pentru votul prin corespondenţă, însă până la ora transmiterii acestei ştiri doar 31.861 de cetăţeni s-au înregistrat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.