Alţi cinci pompieri de la Detaşamentul din Cernavodă au fost confirmaţi cu coronavirus, după ce în urmă cu două zile zece pompieri de la acelaşi detaşament fuseseră diagnosticaţi cu Covid-19. Aceştia sunt asimptomatici, fiind însă internaţi în spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, au mai fost confirmaţi cu Covid-19 cinci pompieri din cadrul Detaşamentului Cernavodă, ei fiind internaţi, în stare stabilă, şi fiind asimptomatici. 
 
"În acest sens, facem precizarea că, după primirea rezultatului care indică infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toţi contacţii apropiaţi (conform definiţiei de caz). Menţionăm faptul că nu a fost afectată activitatea Detaşamentului, a fost mărită capacitatea operaţională. Avem resursele necesare pentru toate intervenţiile şi vom răspunde prompt la toate apelurile 112”, a precizat ISU Dobrogea. 
 
Sursa citată a menţionat că s-a făcut decontaminarea tuturor subunităţilor ISU Dobrogea, au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent.
 
În urmă cu două zile, zece pompieri de la Detaşamentul Cernavodă au fost confirmaţi cu Covid-19. Ei au fost internaţi în spital şi sunt asimptomatici. 
 
Un pompier în vârstă de 48 de ani din cadrul Detaşamentului Cernavodă a murit la sfârşitul săptămânii trecute din cauza coronavirusului. El lucra la ISU din 2007, fiind încadrat ca şofer pe autospecialele de stingere.
 
Bărbatul a fost internat în 12 aprilie, la Spitalul de la Cernavodă, ulterior fiind transferat la Spitalul Medgidia, iar în 13 aprilie, a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, fiind confirmat pozitiv cu Covid-19. În 17 aprilie a fost transferat la Institutul "Matei Balş", acolo unde a murit.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.