Consilierii generali ai municipiului Bucureşti au aprobat, în şedinţa de joi, introducerea a trei clădiri pe lista celor pentru care administraţia locală solicită finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru consolidare seismică şi renovare. Suma maximă estimată de administraţia locală este de aproximativ 10 milioane de lei, iar cele trei imobile se adaugă altor 31 propuse anterior spre reabilitare cu fonduri asigurate prin PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cu 32 de voturi "pentru" şi 19 abţineri, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, joi, o hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii CGMB nr. 170/30.03.2022 privind participarea şi depunerea cererilor de finanţare de către Municipiul Bucureşti prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic în cadrul apelului de proiecte de renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale PNRR/2022/C5/1/A.1/1. 
 
Este vorba despre solicitarea de fonduri pentru reabilitarea a trei clădiri - două construite la finalul secolului au XIX-lea şi una la începutul secolului XX – în care locuiesc mai multe familii şi care prezintă risc seismic ridicat. 
 
Astfel, hotărârea votată joi prevede introducerea pe lista clădirilor care pot beneficia de finanţare a unui imobil cu subsol, parter, două etaje şi mansardă, construit în anul 1895 şi amplasat pe strada Mihai Eminescu, a unei clădiri datând din 1890 - care are subsol, parter, două etaje şi pod, situată pe strada Domniţa Anastasia din Sectorul 5, şi a unui imobil de pe Şoseaua Panduri, construit în 1926, care are subsol, parter, trei etaje şi mansardă.
 
Pentru consolidarea seismică a celor trei clădiri ar fi nevoie, conform calculelor municipalităţii, de aproape 7,2 milioane de lei la care se adaugă, potrivit documentelor publicate de Primăria Bucureşti, aproape 2,9 milioane de lei pentru "renovare moderată", valoarea maximă eligibilă a proiectului fiind de peste 10 milioane de lei fără TVA.
 
Cele trei clădiri se adaugă altor 31 propuse pentru reabilitare din punctul de vedere al riscului seismic prin Hotărârea privind participarea şi depunerea cererilor de finanţare de către Municipiul Bucureşti prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic în cadrul apelului de proiecte de renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale PNRR/2022/C5/1/A.1.1/1, hotărâre adoptată la finalul lunii martie. Pentru renovarea celor 31 de clădiri cu risc seismic valoarea maximă eligibilă a proiectului propus de Primărie depăşeşte 420 de milioane de lei.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.