Alte 59 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, în şapte judeţe, aproximativ jumătate dintre acestea fiind doar în judeţul Suceava. Numărul total al îmbolnăvirilor de rujeolă în România a trecut de 19.500, din care 64 de decese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că, în perioada 24-28 februarie, au fost raportate încă 59 de cazuri nou-confirmate de rujeolă, în şapte judeţe.

Astfel, în Suceava au fost raportate 29 de cazuri, în Neamţ - 11, în Sălaj - opt, în Caraş-Severin - şapte, în Timiş - două, iar în Ilfov şi Satu Mare - câte un caz.

Ca urmare, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 28 februarie este 19.520, din care 64 de decese.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.