Alte 148 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, în nouă judeţe şi în municipiul Bucureşti, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 17.448, din care 64 de decese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 21 iunie este 17.448, din care 64 de decese, a anunţat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Conform sursei citate, în perioada 17-21 iunie au fost raportate încă 148 de cazuri nou confirmate, în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, cele mai multe au fost raportate în Suceava - 62, în timp ce în Sălaj au fost 36 de cazuri, în Bacău - 27, în Buzău - opt, în Bucureşti - şase, în Mureş şi Neamţ - câte trei, iar în Cluj, Iaşi şi Mehedinţi - câte un caz.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.