O femeie care a căzut, sâmbătă, într-o prăpastie din abruptul prahovean al Masivului Bucegi a fost recuperată, sâmbătă după amiază, de către salvatorii montani, cu sprijinul unui elicopter. Intervenţia aeronavei a avut loc în condiţiile în care accidentul s-a produs la peste 2000 de metri altitudine, iar intervenţia terestră ar fi durat câteva ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 

 
Alpinista a căzut pe Valea Albă din Masivul Bucegi, accidentul având loc la altitudinea de 2075 metri.
 
Femeia a suferit multiple traumatisme, iar o intervenţie terestră ar fi durat mai multe ore. În aceste condiţii, a fost solicitat sprijinul unui elicopter IGAv-SMURD care s-a deplasat de la Tîrgu Mureş. 
 
„La faţa locului au fost troliati un salvator montan şi medicul SMURD, care au pregătit accidentata pentru transport. La final a fost recuperat şi însoţitorul accidentatei, cel care a anunţat incidentul prin 112” informează Salvamont Prahova pe Facebook. 
 
Salvatorii îi sfătuiesc alpinişti şi pe turişti să nu plece niciodată singuri în ascensiuni sau drumeţii montane, subliniind că faptul că femeia a fost însoţită, i-a salvat viaţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.