Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, a declarat miercuri, la Cluj-Napoca, despre includerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane, că a discutat cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu şi sunt de acord să completeze Memorandumul inclusiv cu Penitenciarul de la Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am discutat la nivelul Guvernului şi cu doamna primar, vom completa Memorandumul pe care l-am introdus în Guvern referitor la relocarea penitenciarelor din zona critică a oraşelor, din zona zero, în afara acestor oraşe”, a spus ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu a arătat că este vorba de un proces care va dura, pentru că acest Memorandum înseamnă demararea procedurilor şi comunicării cu toate autorităţile publice judeţene locale, astfel încât să se identifice spaţii în afara oraşelor, terenuri potrivite unde să poată muta penitenciarele din centru.

”Răspunsul este da, am vorbit cu doamna primar şi suntem de acord să completăm Memorandumul inclusiv cu Penitenciarul de la Craiova”, a completat Gorghiu. 

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, anunţă, luni, că a cerut Guvernului includerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova în lista penitenciarelor care trebuie relocate în afara zonelor urbane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.