Ministrul Mediului, Costel Alexe, care a făcut, joi, o vizită în judeţul Timiş, a afirmat că municipiul Timişoara, unul dintre cele cinci municipii din România care se află sub procedură de infringement a Comisiei Europene pentru depăşirile de dioxid de azot, face progrese, tendinţa de creştere fiind întreruptă după mulţi ani. Alexe afirmă că trebuie adoptat cât mai repede Planului Integrat de Calitate a Aerului care să cuprindă, printre altele, măsuri pentru fluidizarea traficului, încurajarea transportului în comun şi mărirea suprafeţei spaţiului verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Timişoara este unul dintre cele cinci municipii din România care se află sub procedură de infringement a Comisiei Europene pentru depăşirile de dioxid de azot. Vestea bună este că Timişoara face progrese vizibile. Pentru prima dată după mulţi ani, tendinţa de creştere a concentraţiilor a fost întreruptă. Avem însă nevoie să continuăm în ritm accelerat şi am convenit cu domnul primar adoptarea cât mai rapidă a Planului Integrat de Calitate a Aerului (PICA), un instrument esenţial pentru acest proces”, a scris, joi seară, pe Facebook, minstrul Costel Alexe, după o vizită pe care a făcut-o în judeţul Timiş şi la Timişoara.

Potrivit acestuia, măsurile prevăzute de PICA au în vedere fluidizarea traficului, încurajarea transportului în comun, mărirea suprafeţei spaţiului verde, utilizarea mijloacelor de transport nepoluante, măsuri care vizează emisiile produse de autovehicule, îmbunătăţirea activităţii de salubrizare a oraşului, controlul conformării cu prevederile documentelor urbanistice, utilizarea energiilor neconvenţionale.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a avut, în 15 iulie, videoconferinţe cu primăriile municipiilor Timişoara şi Cluj-Napoca, două din cele cinci oraşe ale României aflate în prezent sub procedură de infringement pentru depăşirile constante la dioxidul de azot (NO2). În urma discuţiilor a declarat că, în Cluj, Planul Integrat de Calitate a Aerului e deja aprobat şi oraşul îşi propune ca până în 2026 transportul în comun să fie 100% electric, iar în Timişoara, anul 2020 întrerupe tendinţa de depăşire la dioxidul de azot, înregistrată în ultimii trei ani.

Oficialul consideră că prin măsurile pe care le iau, oraşele din România sunt capabile să închidă procedura de infringement.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.