Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, îl critică pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, despre care spune că, în loc să vină cu soluţii la probleme, se comportă, în relaţia cu Guvernul, de parcă ar fi în societatea civilă. ”Am fost unul dintre cei care am crezut că odată cu venirea domnului Voiculescu lucrurile vor evolua în bine şi chiar am spus lucrul ăsta public la un post de televiziune. M-am înşelat. Dânsul nu face absolut nimic, nu-şi asumă absolut nimic”, susţine Alexandru Rafila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Este această pasare de responsabilitate între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei. Dumneavoastră sunteţi Ministerul Educaţiei, organizaţi voi în şcoli. Bun, dar daţi-ne o soluţie, cadrele medicale în medicina şcolară sunt puţine, găsim o soluţie să testăm în şcoli (...) Această derobare de responsabilitate pe mine m-a deranjat foarte mult. Eu am fost unul dintre... era să spun dintre fraieri. Nu, nu am fost fraier, dar a fost unul dintre cei care am crezut că odată cu venirea domnului Voiculescu lucrurile vor evolua în bine şi chiar am spus lucrul ăsta public la un post de televiziune. M-am înşelat. Dânsul nu face absolut nimic, nu-şi asumă absolut nimic”, a afirmat Alexandru Rafila marţi seară, la Prima Tv.
 
Rafila afirmă că şi iniţiativa PSD privind înfiinţarea unei comisii parlamentare care să verifice datele legate de gestionarea pandemiei a fost generată „de lucrurile ciudate afirmate de ministru Sănătăţii care a făcut un soi de declaraţie tip Armaghedon, în care a spus că lucrurile nu au fost corecte apropo de raportare, apropo de alte aspecte” .
 
”Ştiţi, mentalitatea asta că nu eşti ministru dar, de fapt, eşti în afară şi tot timpul atrag atenţia asupra neajunsurilor în loc să rezolvi neajunsurile, de fapt este o inadaptare în a lua decizii. Tu rămâi totdeauna critic, în afară, societatea civilă care monitorizează autoritatea, care vine cu critici dar nu vine cu soluţii şi tu eşti acolo ca să vii cu soluţiile, nu ca să exacerbezi criticile. Rezolvă situaţia! Or această ieşire a domnului ministru probabil că a creat un sentiment de insecuritate, că de fapt lucrurile sunt ţinute într-o zonă gri şi că trebuie să venim să vedem, parlamentul al trebui să vină să vadă care este situaşi areală a controlului acestei pandemii”, a mai afirmat deputatul PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.