Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat luni, despre distribuirea pastilelor de iod către populaţie, că nu este vorba de eşecul unei campanii ci este vorba de o mentalitate, pentru că noi, întotdeauna, nu avem o mentalitate de prevenţie, în general. Cred că o mai mare responsabilitate, atât din partea medicilor, a populaţiei, o înţelegere mai clară a contextului în care ne găsim în momentul de faţă va duce în timp la schimbarea acestei situaţii, a mai afirmat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu e vorba de eşecul unei campanii, este vorba de o mentalitate. Noi, întotdeauna, nu avem o mentalitate de prevenţie, în general, ea nu este un eşec al unei campaniii. Noi suntem datori, ca şi stat, nu neapărat ca minister al Sănătăţii, să asigurăm câteva produse care pot fi utilizate într-o situaţie specială. Faptul că noi suntem pregătiţi şi vedeţi că se întâmplă în multe alte ţări acelaşi lucru, se procură, sau se produce iodură de potasiu, se distribuie populaţiei”, a spus ministrul.

El a arătat: ”Noi nu putem să eludăm legea şi să eliberăm fără prescripţie medicală un produs care este în categoria produselor care se eliberează cu prescripţie medicală”.

”Cred că o mai mare responsabilitate, atât din partea medicilor, a populaţiei, o înţelegere mai clară a contextului în care ne găsim în momentul de faţă va duce în timp la schimbarea acestei situaţii”, a mai afirmat Rafila.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.