Consilieri locali din Ploieşti, reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice, au iniţiat un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unei societăţi comerciale care să preia în regim de urgenţă activitatea de producere a agentului termic pentru municipiu. Iniţiativa vine în contextul în care oraşul a rămas fără apă caldă în sistem centralizat de aproape o lună, după ce firma care a câştigat licitaţia a invocat nevoia realizării de reparaţii. Între timp, contractul a fost reziliat, însă firma a anunţat că nu poate relua furnizarea apei calde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anunţul privind iniţiativa prin care o companie a Consiliului Local Ploieşti ar putea prelua serviciul de termoficare pentru municipiu a fost făcut de către grupul consilierilor PNL, printr-un comunicat de presă.
 
"Consilierii locali PNL, alături de consilieri ai USR, PSD, Pro România şi ALDE, au iniţiat un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale (Termo-Ploieşti) care să poată prelua în regim de urgenţă activitatea de producere a agentului termic (pentru apa caldă şi căldura în cele peste 60.000 de apartamente din Ploieşti racordate la sistemul centralizat). De asemenea, consilierii PNL au iniţiat proiectul de HCL prin care solicită Consiliului Judeţean predarea CET-ului Brazi şi a reţelei primare de transport a agentului termic, astfel încât întregul sistem - de la producţia agentului termic, la distribuţie şi până la punctele termice de cartier - să se afle în patrimoniul Primăriei Municipiului Ploieşti”, scrie în comunicat.
 
Cele două proiecte de hotărâre vor fi supuse votului Consiliului Local într-o şedinţă extraordinară convocată joi, de la ora 16.00.
 
"Ne exprimăm speranţa că reprezentaţii tuturor partidelor politice din Consiliul Local vor înţelege că aceasta este singura soluţie pentru a ne asigura că ploieştenii vor avea din nou apă caldă şi căldură (în sezonul de iarnă) şi vor acorda votul lor favorabil”, subliniază reprezentanţii PNL din Consiliul Local Ploieşti.
 
Firma Termoficare Prahova SA, înfiinţată în acest an, a reuşit, în luna mai, să semneze cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova SA un contract pentru furnizarea de agent termic în municipiul Ploieşti, care are peste 130.000 de consumatori, inclusiv instituţii publice şi spitale, racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. 
 
La nici trei luni de la semnarea contractului, Termoficare Prahova a sistat, începând cu 1 august, furnizarea apei calde în municipiul Ploieşti invocând necesitatea realizării lucrărilor de reabilitare la sistemul de termoficare. Primarul oraşului Ploieşti, Andrei Volosevici, a acuzat că decizia este una politică şi care vizează discreditarea sa, arătând că nu Primăria, ci ADI Termo Prahova a încheiat acest contract. 
 
În urma scandalului public izbucnit, şeful ADI Termo Prahova a fost nevoit să demisioneze, iar Consiliul Judeţean Prahova a anunţat că reziliază contractul, cerând firmei Termoficare Prahova să reia furnizarea apei calde în municipiu, lucru care nu s-a întâmplat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.