Aproximativ 430 de case şi gospodării din judeţul Alba au fost afectate de inundaţii, 12 poduri sau podeţe au fost distruse sau avariate, 40 de autoturisme au fost afectate de ape, iar zece persoane au fost evacuate din locuinţe fiind surprinse de viitură. Pentru înlăturarea efectelor produse de inundaţii în Alba acţionează şi pompieri din alte judeţe, jandarmi şi militari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, vineri seara, din cauza ploilor mai multe localităţi au fost inundate, iar în unele zone s-a produs şi o viitură. Astfel, localităţile mai grav afectate fiind Ighiu, Bucerdea, Cricău, în această zonă producându-se o viitură, dar şi Alba Iulia, Blaj şi Sebeş unde a plouat torenţial iar canalizarea nu a făcut faţă şi apa a intrat în unele locuinţe şi în subsoluri.

Pompierii spun că au fost inundate 428 de case, anexe, curţi şi subsoluri, 12 poduri sau podeţe au fost avariate sau distruse. De asemenea 40 de autoturisme au fost avariate, unele fiind luate de viitură, altele doar inundate, la fel întâmplându-se şi în cazul a patru utilaje. Totodată, zece persoane au fost evacuate, acestea fiind surprinse de viitură în case. Unele dintre acestea au primit îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la spital.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Reprezentanţii ISU Alba spun că apele au început să se retragă, dar încă sunt gospodării inundate, iar în acele zone pe lângă pompieri din judeţ acţionează şi pompieri din Sibiu, Hunedoara, Cluj şi Bihor, dar şi jandarmi şi militari de la o unittate din Alba Iulia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.