Autorităţile din Alba anunţă că, luni, în urma furtunilor şi a inundaţiilor, 3 locuinţe au fost distruse şi 10 afectate, la Dăroaia. De aceea, 60 de persoane au fost relocate, fiind cazate în Căminul cultural din Roşia Montană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a inundaţiilor abătute asupra localităţii în data de 16.07.2021, vineri, au fost 3 locuinţe distruse si 10 afectate. Ca urmare au fost relocaţi un numar de 60 de persoane”, a transmis, luni, ISU Alba, cu referire la localitatea Dăroaia.

Pompierii au precizat că, în urma situaţiei meteo si a codului roşu, au fost relocate, de către autorităţile locale şi personal IPJ, ca o măsură preventivă, alte 50 de persoane, care s-au reîntors în locuinţe având în vedere ca nu au fost înregistrate efecte meteo.

”Până în prezent persoanele relocate au fost cazate prin grija autorităţilor locale în căminul cultural din Roşia Montană”, au mai precizat pompierii.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a dispus alocarea de resurse către zona afectată, respectiv: 5 corturi de la ISU (capacitate de cazare 40 locuri); 5 containere modulare pentru locuit (capacitate de cazare 20 locuri) de la ANRPS şi 40 de paturi de la Crucea Roşie;

De asemenea au fost asigurate apă potabilă îmbuteliate, alimente, precum şi alte bunuri de strictă necesitate.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.