Agenţia Naţională de Transplant anunţă, luni, prima prelevare de organe de anul acesta la Spitalul Baia Mare, de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Trei pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alţi trei pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant datorită gestului altruist făcut de o familie, de această dată la Baia Mare (...) În aceste zile atât de dificile, gestul familiei şi efortul echipelor medicale, ne obligă să fim profund recunoscători faţă de toţi cei care aduc speranţa pentru viaţă, care se luptă pentru viaţa semenilor lor”, a anunţat, luni, Agenţia Naţională de Transplant.  

Sursa citată a precizat că, în zorii zilei de sâmbătă, 5 februarie, s-a încheiat prima prelevare de organe de anul acesta la spitalul din Baia Mare.  

Intervenţia de prelevare a ficatului a fost realizată de echipa chirurgicală a Instititului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, iar prelevarea rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop.  

”Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale centrelor de excelenţă din Bucureşti şi Cluj, aducând o nouă şansă la viaţă prin transplant hepatic şi renal pentru alţi 3pacienţi. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă”, a mai transmis Agenţia.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.