O aeronavă militară C-27J Spartan, care zbura de la Câmpia Turzii la Otopeni, a anunţat, luni, că semnalizarea de la bord indică funcţionarea defectuoasă a motorului stâng. În aceste condiţii, a fost oprită funcţionarea motorului stâng, iar aeronava, cu şapte militari la bord, a aterizat în siguranţă la Otopeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că luni, în jurul orei 7.30, echipajul unei aeronave C-27J Spartan care efectua zbor de rutină pe traseul Câmpia Turzii - Otopeni a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcţionarea defectuoasă a motorului stâng. 
 
“Echipajul a aplicat procedurile standard prevăzute pentru această situaţie în normele de exploatare a aeronavei, oprind motorul stâng. Aeronava a aterizat în siguranţă pe aeroportul de destinaţie, Otopeni, în jurul orei 8, fără a fi declarată situaţie de urgenţă şi fără a fi nevoie de intervenţia echipajelor specializate de la sol”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale. 
 
Sursa citată a menţionat că la bordul aeronavei se aflau şapte militari – trei membri ai echipajului şi patru pasageri, care au aterizat fără probleme.
 
Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a numit o comisie de cercetare a acestui eveniment de zbor, pentru a stabili cauzele producerii acestuia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.