Un număr de 51 de cetăţeni români rezidenţi în Italia au solicitat şi au primit de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) adeverinţe pentru a-şi putea depune candidatura la alegerile locale din ţara respectivă. Dintre aceştia, 34 sunt femei şi 17 sunt bărbaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că un număr de 51 de cetăţeni români, rezidenţi în Italia, au solicitat şi au primit adeverinţele necesare pentru a-şi putea înscrie candidatura la alegerile locale din această ţară.

"Adeverinţele eliberate de AEP atestă faptul că, potrivit evidenţelor autorităţilor române, solicitanţii nu au nicio interdicţie în ceea ce priveşte exercitarea drepturilor electorale şi nici nu se află sub incidenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care să fi fost condamnaţi la pierderea drepturilor electorale", arată AEP, într-un comunicat de presă.

AEP precizează că, din cei 51 de potenţiali candidaţi români la alegerile locale din Italia, 34 sunt femei şi 17 sunt bărbaţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.