Reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au anunţat că de sâmbătă va fi interzisă folosirea unetelor de pescuit tip setcă, în Delta Dunării. Măsura a fost luată deoarece cota Dunării, în dreptul localităţii Tulcea, a coborât sub 50 de centimetri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ARBDD a anunţat vineri, că datele din buletinul hidrometeorologic al Judeţului Tulcea arată faptul că au coborât sub 50 de centimetri cotele Dunării la Tulcea, iar tendinţa este în scădere. Din acest motiv intră în vigoare prevederile articolului 10 punctul 4 din Ordinul nr. 10/235  privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2023. 
Acesta prevede faptul că “se interzice folosirea năvoadelor pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, complexul Razim-Sinoie şi în celelalte lacuri litorale, în perioada 1 aprilie-30 septembrie inclusiv şi când cota Dunării la Tulcea este sub 100 cm şi a setcilor când cota fluviului Dunărea, în dreptul localităţii Tulcea, este sub 50 cm”. 
Reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au precizat că de sâmbătă, de la miezul nopţii, se aplică prevederile acestui articol, iar toţi pescarii trebuie să extragă, în termenul prevăzut, uneltele de pescuit ce urmează a fi interzise.   
“Utilizarea uneltelor de pescuit de tip setcă va fi reluată imediat ce cotele apelor Dunării la Tulcea se vor ridica peste nivelul de 50 centimetri”, a mai precizat sursa citată. 
ARBDD a menţionat că va comunica informaţii privind evoluţia cotelor Dunării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.