Administraţia Naţională a Penitenciarelor face verificări după ce un deţinut de la Penitenciarul Rahova, cu suspiciune de coronavirus, s-a aflat în sala de judecată joi,la Tribunalul Bucureşti, ceea ce a determinat suspendarea temporară a activităţii instanţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul s-a aflat joi în sala de judecată, deşi în cursul dimineţii cazul său fusese deja judecat în lipsă tocmai pentru că la dosarul său se afla un document medical referitor la suspiciunea de coronavirus, iar în timpul şedinţei a afirmat că se simte rău.

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor transmite că a luat act de incidentul înregistrat la sediul Tribunalului Bucureşti,  fiind dispuse verificări interne la nivelul Penitenciarului Bucureşti-Rahova, legat de gestionarea cazului.
 
În baza concluziilor, va fi întocmit şi înaintat un raport ministrului justiţiei, conform dispoziţiei acestuia, cu detalierea aspectelor constatate.
 
”Cu privire la deţinutul implicat, a fost dispusă măsura prezentării acestuia, de îndată, la sediul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, în vederea efectuării examenelor medicale de specialitate, declaraţiile deţinutului fiind contradictorii în ceea ce priveşte eventualitatea unei infectări cu COVID-19”, anunţă ANP.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.