Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că a dispus o serie de controale în şase penitenciare din România, în perioada 4-5 decembrie, pentru a verifica măsurile de limitare a pandemiei. De asemenea, a avut loc şi Apelul General al persoanelor private de libertate, în sistem fiind 22.875 de deţinuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Pentru asigurarea unui management funcţional pe linia implementării măsurilor de prevenţie impuse de răspândirea virusului SARS-CoV-2, precum şi pentru identificarea unor potenţiale vulnerabilităţi şi remedierea lor, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus efectuarea de verificări, în intervalul 04 -05.12.2021, în 6 unităţi subordonate”, se arată într-un comunicat de presă, de duminică, al Administraţiei Penitenciarelor din România. 

Verificările au vizat aplicarea reglementărilor în materie de: acces în locul de deţinere, efectuarea triajului epidemiologic, respectarea măsurilor igienico-sanitare, dotarea corespunzătoare cu echipamente de protecţie, atât a angajaţilor, cât şi a persoanelor private de libertate. 

De asemenea, sâmbătă, în toate locurile de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a avut loc Apelul General al persoanelor private de libertate. 

”Activitatea se desfăşoară anual şi are drept scop principal confruntarea documentelor care privesc situaţia individuală a persoanelor private de libertate cu cele declarate de acestea”, se arată în comunicat.  

La solicitarea persoanelor private de libertate, au fost oferite clarificări cu privire la: situaţia juridică (starea de recidivă, calcul zile Legea nr.169/2017, perioade executate în străinătate, obligaţii civile, transfer, liberare condiţionată); starea de sănătate (probleme medicale, vaccinare, solicitări internare, solicitări comisie medicală de expertiză a capacităţii de muncă, tratament, pensie handicap); situaţia financiară (drepturi băneşti, plăţi cumpărături, pensie, popriri);  situaţia disciplinară (sancţiuni, recompense);  drepturi (condiţii de cazare, mutări în alte camere, schimbare normă de hrană, cereri nesoluţionate, bagaje personale);  activităţi lucrative (zile câştigate, credite, solicitări de participare la activităţi lucrative); demersuri de reintegrare socială (solicitări de participare la programe şi activităţi de reintegrare). 

 În unităţile penitenciare se aflau, sâmbătă, un număr de 22.875 persoane private de libertate. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.