Evenimentele Via Sport organizate în week-end pe Şoseaua Kiseleff au fost oprite, organizatorii primind o notificare de la Primăria Municipiului Bucureşti cu privire la faptul că Administraţia Străzilor a demarat o serie de lucrări edilitare pe mai multe bulevarde şi în acest context li s-a solicitat să elibereze zona.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii evenimentelor din week-end de pe Şoseaua Kiseleff afirmă că joi, după ora 17.00 au primit o comunicare oficială din partea Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), prin care au fost informaţi că vor trebui să elibereze zona în care aveua loc în mod obişnuit activităţile pentru că "se execută lucrări edilitar-gospodăreşti.

“Ţinând seama că Administraţia Străzilor înştiinţează cu privire la faptul că pe un număr de bulevarde din Bucureşti au fost demarate lucrări edilitare, vă rugăm ca începând cu data prezentei să procedaţi la eliberarea zonei de desfăşurare a evenimentului, întrucât, în temeiul art.10 lit. b din Legea nr 60/1991 republicată, se interzice desfăşurarea adunărilor publice atunci când, în perioada, locul şi pe traseele unde acestea ar urma să se desfăşoare, se execută lucrări edilitar-gospodăreşti”, a anunţat Primăria.

Organizatorii spun că imediat după primirea documentului au trimis o cerere oficială pe mail (depusă şi în această dimineaţă la Registratura PMB) în care au solicitat să li se permită desfăşurarea evenimentului în acest weekend pentru că timpul rămas până la începere era mult prea scurt şi aveau deja stabilite diferite activităţi cu partenerii, dar şi să se permită desfăşurarea evenimentului până la sfârşitul lunii august, aşa cum este prevăzut şi în Protocolul semnat cu PMB.

“Nu credem că “lucrările edilitare” se vor desfăşura pe Şos. Kiseleff sau în zonele adiacente de vineri orele 22:00 până duminică orele 14:00”, spun organizatorii .

Aceştia precizează şi că în săptămânile trecute au primit invitaţia PMB de a muta locaţia evenimentului în altă parte, cea mai bună variantă oferită fiind Parcul Tineretului – Platoul din faţa Liceului Şincai, dar au refuzat relocarea.

“Conceptul evenimentului, care reiese şi din numele de “Via Sport” este crearea unui spaţiu utilizat de obicei pentru traficul rutier într-un spaţiu de relaxare, pe o perioadă (vineri seară – duminică la prânz) în care traficul este la cel mai redus nivel al săptămânii şi al anului (vara, pe timpul concediilor). Nu ne-am propus niciodată să facem un eveniment într-un parc, ci să închidem un bulevard al unei capitale europene şi să-l redăm publicului pentru a se juca pe el sau a se plimba pe el, aşa cum se întâmplă şi în alte capitale. Unul dintre sloganurile din anii trecuţi a fost “Stop trafic! Start joc!””, explică organizatorii.

Cel de-al doilea motiv pentru care aceştia au refuzat relocarea evenimentelor ţine de raţiuni financiare, întrucât sumele strânse anul acesta de la partenerii privaţi nu ar fi putut acoperi costurile relocării, cu tot ce însemna acest lucru.

“Aceasta fiind situaţia şi neprimind niciun răspuns din partea Primăriei Municiupiului Bucureşti până la ora 14.00, aşa cum am solicitat, ne vedem nevoiţi, deşi nu suntem de acord, să anulăm evenimentul programat să înceapă la orele 22.00. Ne cerem scuze  bucureştenilor care 7 ani la rând au fost alături de noi. A fost o plăcere să ne jucăm cu voi pe Kiseleff şi vă mulţumim că aţi fost mii de oameni care vineri seara veneaţi încă înainte de ora 22.00 să ne ajutaţi să montăm echipamentele pe stradă, aţi fost mii care v-aţi jucat în nopţile toride până dimineaţa, aţi fost mii de familii cu care ne-am revăzut în fiecare sâmbătă şi duminică dimineaţa, jucându-ne cu copiii noştri tenis de masă, baschet, fotbal etc, aţi fost mii care aţi umplut şoseaua, până la refuz uneori, în după-amiezile de sămbătă. Ne cerem scuze partenerilor şi le mulţumim că au fost alături de noi. Şi celor de anul acesta şi celor din anii trecuţi. Datorită vouă am putut organiza un eveniment unic şi gratuit pentru bucureşteni, am putut organiza cea mai mare stradă de sport din România în Bucureşti. În încheiere, ne-am dori sincer ca Via Sport să fie singurul eveniment anulat din cauza acestor “lucrări edilitar-gospodăreşti””, precizează organizatorii.

PMB informează că, prin Administraţia Străzilor, demarează, începând de vineri seară, lucrări de semnalizare rutieră orizontală şi verticală pe cele mai importante artere din Capitală şi, în acest context, a transmis organizatorului evenimentului Via Sport o notificare.

“Având în vedere oportunitatea şi necesitatea derulării lucrărilor pe perioada verii, PMB a transmis organizatorului evenimentului VIA Sport, care are loc pe b-dul Kiseleff, unul din bulevardele pe care încep lucrările în această seară, să elibereze zona, în conformitate cu art.10, lit.b din Legea nr.60/1991, republicată, care interzice „desfăşurarea adunărilor publice atunci când, în perioada, locul şi pe traseele unde acestea ar urma să se desfăşoare, se execută lucrări edilitar-gospodăreşti””, precizează instituţia.

PMB menţionează că organizatorului i s-a  oferit posibilitatea de a alege alte zone pentru continuarea evenimentului, pe care acesta le-a refuzat.

Municipalitatea spune că vor fi refăcute marcajele rutiere pe 49 de străzi din Bucureşti, printre care: strada Izvor, Splaiul Independenţei, Şoseaua Mihai Bravu, b-dul Regina Elisabeta, b-dul Libertăţii, b-dul Mihail Kogălniceanu, Calea Griviţei, b-dul Gheorghe Magheru, Splaiul Unirii, b-dul Dacia, Calea Giuleşti, b-dul Barbu Văcărescu, b-dul Kiseleff, b-dul Mărăşti, strada Mihai Eminescu, b-dul Timişoara etc., durata de execuţie a lucrărilor fiind de aproximativ patru luni.

“Precizăm că Municipalitatea a decis să înceapă lucrările de refacere a marcajelor rutiere în această perioadă, luând în calcul condiţiile meteorologice potrivite şi traficul redus datorat perioadei de vacanţă”, se arată în comunicatul transmis vineri.  

PMB mai notează că susţine evenimentele culturale şi sportive din Capitală, acordând sprijin tuturor organizatorilor pentru ca astfel de manifestări să poată avea loc în condiţii optime de siguranţă.

Gabriela Firea a declarat, în repetate rânduri că centrul Capitalei nu ar trebui blocat de diverse evenimente şi a sugerat că unele dintre acestea ar putea fiorganizate la Romexpo sau la Arena Naţională.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.