Poliţiştii Direcţiei Transporturi au verificat în decurs de o săptămână peste 1.000 de autovehicule, peste 1.000 de trenuri, 52 de nave şi ambarcaţiuni, dând amenzi de aproape 156.000 de lei. De asemenea, au reţinut 17 certificate de înmatriculare, 11 permise auto şi au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor o ambarcaţiune cu motor şi două unelte de pescuit. În timpul acîiunilor, au fost depistate 6 persoane urmărite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În perioada 30 iunie – 6 iulie a.c., poliţiştii de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în staţii de cale ferată, trenuri de călători, porturi şi aeroporturi. De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, au fost  desfăşurate activităţi pentru prevenirea furturilor de la călători şi combaterea faptelor cu violenţă, combaterea călătoriei frauduloase, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară şi din vagoanele de marfă. Totodată, au fost desfăşurate şi acţiuni care au vizat verificarea respectării legislaţiei privind transportul de persoane în regim de taxi şi rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos şi prevenirea şi combaterea braconajului piscicol”, anunţă duminică IGPR.
 
Au fost legitimate 3.363 de persoane, fiind controlate 1.101 autovehicule. Totodată, au fost efectuate patrule în 185 de staţii şi triaje, dar şi în 1.072 de trenuri de călători.
 
Poliţiştii au făcut verificări la 52 de nave şi ambarcaţiuni, au constatat 62 de infracţiuni şi au cercetat 41 de persoane.
 
Au fost depistate 6 persoane urmărite, verificate 12 obiective de pază şi 35 de permise de pescuit.
 
Poliţiştii de la transporturi au reţinut 17 certificate de înmatriculare, 11 permise auto şi au aplicat 585 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 155.900 de lei.
 
De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, o ambarcaţiune cu motor, două unele de pescuit, 10 kilograme de peşte, mai multe pliculeţe cu fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect şi miros specific de cannabis, un cântar de precizie, un pistol de tip airsoft şi 640 de lei.
Printre cazurile prezentate se află cel al unui tânăr de 17 ani care pescuia cu setcă şi care nu avea autorizaţie.
 
”La data de 1 iulie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa -  Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea, pe fluviul Dunărea, Braţ Sf. Gheorghe, mal stâng, în localitatea Băltenii de Sus, judeţul Tulcea, au depistat în flagrant delict un tânăr, de 17 ani, din judeţul Tulcea, în timp ce efectua activităţi de pescuit comercial cu două unelte de pescuit tip „setcă” în lungime de aproximativ 120 de metri, capturând aproximativ 10 kilograme de peşte, din diverse specii, fără a fi autorizat. Cele două unelte de pescuit şi ambarcaţiunea cu motor, în valoare de 16.000 de lei au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, iar peştele a fost redat mediului natural”, precizează IGPR, adăugând că a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.
 
La aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa -  Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea au depistat în flagrant delict un bărbat, de 48 ani, din Tulcea, în timp ce conducea o ambarcaţiunea tip „lotcă”, echipată cu motor, fără a deţine brevet sau certificat de capacitate corespunzător, în aces caz fiind întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător.
 
Tot îm 1 iulie, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa -  Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea au depistat în flagrant delict, pe fluviul Dunărea, Braţ Măcin, un bărbat, de 69 de ani, din judeţul Tulcea, în timp ce conducea un remorcher, fără a deţine brevet sau certificat de capacitate corespunzător.
 
”În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător”, precizează poliţiştii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.