O acţiune suplimentară de igienizare şi dezinfectare a autobuzelor, troleibuzelor şi tramvaielor Societăţii de Transport Bucureşti are loc, sâmbătă şi duminică, pentru a asigura o mai mare siguranţă pentru elevi, la începerea anului şcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Odată cu începerea noului an şcolar în contextul epidemiologic actual,Societatea de Transport Bucureşti desfăşoară în acest weekend (12-13 septembrie) o acţiune suplimentară de curăţare şi igienizare a vehiculelor, astfel încât elevii să călătorească fără grija îmbolnăvirii, într-un mediu sigur, care respectă toate măsurile de prevenire a infecţiei cu virusul SARS COV 2, conform prevederilor legale", a transmis Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Astfel, sâmbătă şi duminică, aproximativ 500 de angajaţi s-au mobilizat în autobaze şi depouri pentru a curăţa şi igieniza mijloacele de transport din parcul STB SA. În fiecare autobuz, tramvai sau troleibuz care va ieşi pe traseu vor fi igienizate şi dezinfectate barele de susţinere, scaunele, toate suprafeţele cu care călătorii intră în contact.

Conform sursei citate, toate mijloacele de transport din dotarea STB SA sunt igienizate zilnic, iar în această perioadă, având în vedere riscul infectării cu noul coronavirus, sunt incluse şi în programe de dezinfectare. Procedeul utilizat este acela de a pulveriza în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, o ceaţă densă de decontaminare, pe baza unei substanţe speciale, care distruge virusurile.

"Cu toate acestea, păstrarea curăţeniei din vehicule depinde şi de comportamentul călătorilor. Din acest motiv, facem apel la călători să respecte eforturile angajaţilor şi să păstreze curăţenia, atât în vehicule, cât şi în staţii, dovedind un spirit civic responsabil", a menţionat Primăria Capitalei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.