O acţiune de control simultană pe apă şi pe uscat a comisarilor Gărzii de Mediu pentru depistarea eventualelor deversări ilegale de ape uzate în Dunăre a avut loc în această săptămână, iar cu acest prilej, o unitate de cazare a fost amendată cu 16.000 de lei pentru deversarea ilegală a apelor uzate., fiind deschis şi dosar penal. Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan a declarat că toate neregulile constatate ”reflectă faptul că, la capitolul protecţia mediului, încă avem lacune în educaţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au transmis vineri, că după ce, la sfârşitul lunii august, comisarii instituţiei au confiscat, pentru prima dată, deşeuri reciclabile de pe proprietăţile private ale unor persoane fizice şi juridice din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, săptămâna aceasta a fost înregistrată o nouă premieră şi anume o acţiune de control simultană pe apă şi uscat.
“Garda Naţională de Mediu a acţionat coordonat, echipele de comisari fiind angrenate atât pe apă, în vederea combaterii braconajului piscicol, cât şi pentru depistarea eventualelor deversări ilegale de ape uzate în fluviul Dunărea. Echipele care efectuau verificări pe apă furnizau informaţii comisarilor de pe uscat pentru ca aceştia să intervină prompt şi eficient în sistarea oricăror activităţi poluante. În felul acesta, a fost sistată activitatea unei facilităţi de cazare care deversa în mod direct ape uzate în Dunăre. Operatorul economic a fost amendat cu 16.000 lei şi, în acest caz, s-a întocmit dosar penal”, au precizat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu. 
Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan, a declarat că această acţiune a fost destul de complicată şi a presupus o coordonare perfectă, pe mai multe paliere. 
 
“Acţiunea a fost destul de complicată, a presupus o coordonare perfectă şi a vizat mai multe paliere: managementul deşeurilor, combaterea braconajului piscicol şi a deversărilor ilegale în ape de suprafaţă. Rezultatele au fost şi ele pe măsură: amenzi în valoare totală de 316.000 lei, precum şi confiscarea unei ambarcaţiuni cu motor şi a peste 5000 de metri liniari de plase utilizate în braconajul piscicol. Toate acestea reflectă faptul că, la capitolul protecţia mediului, încă avem lacune în educaţie, iar noi, cei de la Garda Naţională de Mediu, suntem nevoiţi să aplicăm metode de coerciţie”, a afirmat Andrei Corlan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.