A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2018 - 2019 începe, joi, iar rezultatele finale vor fi afişate în 23 aprilie. În prima etapă au fost admise 151.959 de cereri, reprezentând 99,3 la sută din numărul celor depuse. Peste 1.000 de cereri au fost respinse pentru că nu conţineau opţiunea revenirii la şcoala de circumscripţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Minsiterului Educaţiei, a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2018 - 2019 începe joi şi va dura până în 18 aprilie. Această etapă este rezervată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. 

Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererii-tip este obligatorie şi are loc în unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa acestuia şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8 - 18:00 (luni-vineri).

Rezultatele celei de-a doua etape de înscriere vor fi afişate în data de 23 aprilie, iar între 24 aprilie şi 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

În prima etapă din calendarul înscrierii copiiilor în învăţământul primar din următorul an şcolar (8 – 26 martie), au fost depuse şi validate la nivel naţional 152.962. Dintre acestea, au fost admise 151.959 de cereri, reprezentând 99,34 la sută din solicitările inregistrate.

De asemenea, 1.003 cereri (0,7 la sută) au fost respinse pentru că nu conţineau opţiunea revenirii la şcoala de circumscripţie. 

În 20 februarie, Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat structura anului şcolar 2018-2019, potrivit căreie cursurile  încep luni, 10 septembrie şi însumează 168 de zile lucrătoare (34 de săptămâni).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.