Cea de-a doua echipă de salvatori români care au acţionat în Turcia revine în ţară. Aeronava a aterizat înainte de ora 16.30. Echipa salvatorilor români a fost întâmpinată pe aeroport de şeful DSU, Raed Arafat, ministrul de Interne, Lucian Bode precum şi reprezentanţi ai Ambasadei Turciei în România. Câţiva copii din comunitatea turcilor din România au venit cu flori şi cu steagurile României şi Turciei, pentru cei care s-au luptat să salveze vieţile turcilor, în urma cutremurului care a afectat această ţară şi Siria. Ministrul de Interne le-a transmis salvatorilor că au arătat încă o dată că România este de departe unul dintre cei mai importanţi furnizori de protecţie civilă la nivel european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE: Echipa salvatorilor români a fost întâmpinată pe aeroport de şeful DSU, Raed Arafat, ministrul de Interne, Lucian Bode precum şi reprezentanţi ai Ambasadei Turciei în România, care au venit cu flori pentru cei care s-au luptat să salveze vieţile turcilor, în urma cutremurului care a afectat această ţară şi Siria. 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, le-a transmis mulţumiri în numele Guvernului României. 

”Am vrut să vin personal să vă mulţumesc în numele meu şi în numele românilor, pentru că aţi făcut cinste încă o dată României, cu tot ceea ce aţi făcut în această misiune şi profesionalismul vostru, implicarea voastră. Am văzut imagini din acţiunile în care eraţi, aţi arătat încă o dată că România este de departe unul dintre cei mai importanţi furnizori de protecţie civilă la nivel european”, a declarat ministrul Lucian Bode, la sosirea salvatorilor.

Ministrul de Interne a arătat că România a fost prima ţară care a trimis salvatori în Turcia, cu rezultate, reuşind să salveze vieţi.

”În viitorul foarte apropiat (..) o să ne revedem într-un cadru festiv pentru vă onora, pentru a cinsti efortul pe care dumneavoastră l-aţi făcut. Nu vreau să dau mai multe detalii, o să aflaţi în curând, dar tot ceea ce ce vi se va înmâna li transmite în viitorul foarte apropiat meritaţi pe deplin”, a mai declarat Bode.

Ministrul le-a mulţumit celor din echipă în numele Guvernului şi a premierului Nicolae Ciucă.

La sosirea salvatorilor au participat şi reprezentanţi ai Ambasadei Turciei şi a comunităţii turce din ţara noastră, câţiva copii venind cu flori şi cu steagul României.


ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Două aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române, un C-130 Hercules şi un C-27J Spartan, execută, vineri, 17 februarie, o misiune de transport aerian pe ruta Gaziantep, Turcia - Otopeni, pentru întoarcerea în ţară a celui de-al doilea modul de căutare-salvare, dislocat în data de 8 februarie, în Republica Turcia”, anunţă, vineri, Ministerul Apărării.

Sursa citată precizează că echipa RO-USAR 02 este compusă din salvatori din cadrul ISU BIF-IGSU, doi medici şi doi asistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti, personal specializat cu echipe canine format din patru reprezentanţi cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania, Asociaţia Câinii de Salvare Gugulania, respectiv doi ofiţeri de legătură din cadrul DSU. 

 Aeronavele vor ateriza în jurul orei 16.30.

Prima echipă a revenit în România miercuri seară, fiind întâmpinată de premierul Nicolae Ciucă şi şeful DSU, Raed Arafat. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.