Numărul total al deceselor provcate de coronavirus a ajuns miercuri la 220. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, numărul total ajungând la 4.761.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Alte cinci decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus au fost anunţate, miercuri seară, de autorităţi. Astfel, bilanţul a ajuns la 220.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat decesul unui bărbat de 35 de ani din Bucureşti. El a fost internat la Spitalul COVID-Colentina, în 31 martie, prin transfer de Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în comă şi suport ventilator şi cu modificări observate prin imagistică medicală la nivel pulmonar, fiind confirmat cu coronavirus în 30 martie. El avea condiţii medicale pre-existente - boală renală şi a murit în 2 aprilie.

De asemenea, un bărbat de 51 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistrita, secţia boli infecţioase, în 31 martie, şi transferat în 5 aprilie în secţia ATI, cu insuficienţă respiratorie acută, unde a fost intubat. El a fost confirmat cu coronavirus în 1 aprilie şi a avut contact cu persoane din comunitate care nu au respectat condiţiile de izolare la întoarcerea în ţară. Bprbatul a murit în 7 aprilie.

Un alt deces este al unui bărbat de 58 de ani din judeţul Arad. El a fost internat în secţia boli infecţioase adulţi a Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, în 4 aprilie, şi transferat în 5 aprilie în secţia ATI cu bronho-pneumonie, insuficienţă respiratorie acută, fiind confirmat în aceeaşi zi. El a murit în 7 aprilie.

Un bărbat de 61 de ani, din judeţul Sibiu, care era internat în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu, din 26 martie, prin transfer de la Spitalul de Pneumoftiziologie (unde fusese internat în 24 martie), a fost confirmat cu coronavirus în 27 martie. El avea şi diabet zaharat, psoriazis şi a murit în 7 aprilie.

Cel de-al 220-lea deces este al unui bărbat de 85 de ani din judeţul Suceava, internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în 16 martie. Lui i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 25 martie, fiind confirmat în 31 martie. El avea condiţii medicale pre-existente: Parkinson, glaucom şi a murit în 3 aprilie.

 
UPDATE - Un bărbat de 53 de de ani, din judeţul Suceava, a fost internat în 16.martie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava - Secţia Cardiologie, cu diagnostic  cardiomiopatie dilatativa, insuficienţă cardiacă cronică. Diagnosticul de COVID-19 a fost confirmat în 28 martie, iar bărbatul a decedat în 6 aprilie.
 
Un alt bărbat,  de 89 de ani, din Bucureşti, a murit în 6 aprilie, debutul bolii fiind în 1 aprilie, când a fost internat în Spitalul.Universitar Bucureşti şi transferat în  data apoi în Spitalul Colentina – Secţia ATI, unde a fost intubat.În 1 aprilie a fost confirmat diagnosticul. Bărbatul avea afecţiuni cardiovasculare cronice.
 
Un alt caz este al unui bărbat de 70 de ani, din judeţul Hunedoara, la care boala a avut debutul în 1 aprilie, fiind internat în 3 aprilie la Spitalul Municipal Hunedoara-Sectia Pneumologie şi  transferat în data de 05.04.2020 în ATI. Diagnosticul de coronavirus a fost confirmat în 05.04.2020, iar bărbatul a decedat pe 08.04.2020.
 
Un bărbat, 70 de ani, din judeţul Sibiu, la care boala a debutat în 4 aprilie, a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean Sibiu cu dispnee, stare de astenie. A fost intubat, însă a murit în 5 aprili4e, diagnosticul de COVID fiind confirmat în 7 aprilie. Bărbatul avea boli cardiovasculare, renale şi pulmonare cronice.
 
 
Tot din Sibiu este li un bărbat, 68 de ani, internat în perioada 03.03.2020-05.03.2020 in Spitalul Clinic Judeatan de Urgenţă Sibiu-Sectia Neurochirurgie cu Hematom subdural, apoi în Secţia Chirurgie în perioada 05.03.2020-14.03.2020, transferat în ATI în data de 14.03.2020 şi decedat pe 05.04.2020, cu diagnostic confirmat ulterior decesului, în 7 aprilie. Bărbatul avea hepatită cronică etanolică, boala Parkinson şi chist hidatic peritoneal.
 
UPDATE - Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, al 201-lea deces provocat de coronavirus – o femeie de 60 de ani din judeţul Mureş.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, femeia a preentat, în 1 aprilie, febră, stare de astenie accentuată, cefalee şi durere toracică.

În 5 aprilie a fost internată în Spitalul Judeţean Tg.Mures, iar în aceeşi zi a fist transferată la Spitalul Municipal Sighişoara.

În 6 aprilie a primit confrmarea diagnosticului, iar în 7 aprilie a murit.

Femeia suferea de boală cardio-vasculară şi HTA.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 209 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj şi Mehedinţi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire.”, au transmis autorităţile.

Cele mai multe cazuri, 1.430, sunt la Suceava. La Bucureşti sunt 637 de cazuri.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 162 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 25.556 de persoane. Alte 89.976 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 47.207 de teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 335 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Poliţiştii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.690 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.923.477 de lei.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 651 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 412 în Italia, 195 în Spania, 15 în Franţa, 8 în Germania, 11 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia, Suedia şi SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 37 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 11 în Italia, 7 în Franţa, 11 în Marea Britanie, 6 în Spania, unul în Germania şi unul în Suedia, au decedat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.