Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie vor acţiona zilnic 10.000 de poliţişti, 5.000 de pompieri şi 6.000 de jandarmi, iar 14 elicoptere vor fi pregătite pentru misiuni de ordine publică şi aeromedicale, inclusiv pentru transportarea plasmei hiperimune şi a pacienţilor confirmaţi cu SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat vineri, că în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, zilnic, în medie, 10.000 de poliţişti vor acţiona în stradă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, fluidizarea traficului rutier şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. 
De asemenea, în toată ţara, poliţiştii vor acţiona, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Purtătorul de cuvânt al MAI a mai anunţat că aproape 5.000 de pompieri vor acţiona  zilnic, în minivacanţa prilejuită de Ziua Naţională şi de sărbătoarea Sfântului Andrei, salvatorii fiind pregătiţi să intervină în orice moment pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, cât şi pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetăţenilor.
Totodată, Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I. are la dispoziţie 14 elicoptere pentru misiuni de ordine publică şi aeromedicale, inclusiv pentru transportarea plasmei hiperimune şi a pacienţilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. 
Monica Dajbog a precizat că în aceeaşi perioadă, 6.000 de jandarmi vor fi în teren pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă, precum şi pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.
De asemenea, Jandarmeria Română, prin structurile specializate de intervenţie montantă, va acorda o atenţie deosebită zonelor care prezintă riscuri pentru siguranţa turiştilor, 250 de jandarmi montani fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.