Guvernul a adoptat, vineri, o hotărâre care aprobă Strategia Naţională de Management Integrat al Frontierei de Stat a României 2023-2027. Astfel, Executivul a aprobat Strategia Naţională de Ordine şi Siguranţă Publică pentru perioada 2023-2027, care să asigure îndeplinirea angajamentelor României în domeniu, ca stat membru UE şi NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Strategia îşi propune să asigure, în continuare, acţiunile pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă a cetăţenilor, dezvoltarea managementului integrat al frontierei, prevenirea şi combaterea criminalităţii circumscrise ameninţărilor specifice incidente domeniului securităţii naţionale (trafic de persoane, trafic de droguri ilicite, migraţiune ilegală, terorism, etc), arată comunicatul de presă al Guvernului.

De asemenea, strategia va conduce la creşterea gradului de securitate al cetăţenilor UE, prin consolidarea capacităţii autorităţilor naţionale responsabile de derularea controlului frontierelor de a asigura un nivel înalt de securitate a frontierelor externe ale UE, cu scopul de a îmbunătăţi gestionarea acestora, de a reduce timpii de aşteptare în punctele de trecere a frontierei, respectiv dea preveni şi combate migraţia ilegală şi criminalitate transfrontalieră, inclusiv terorismul.

Fondurile necesare îndeplinirii obiectivelor strategieisunt asigurate de către fiecare instituţie/autoritate publică implicată, în raport cu priorităţile şi etapele de realizare a acestora, cu încadrarea în bugetele anuale aprobate, precum şi din alte surse legal constituite, potrivit legii, potrivit sursei citate.

La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Guvernului nr. 196/2005 pentru aprobarea Strategiei Ministerului Afacerilor Interne de realizare a ordinii şi siguranţei publice, pentru creşterea siguranţei cetăţeanului şi prevenirea criminalităţii stradale este abrogată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.