Bine ai venit la News.ro! Pentru a accesa tot conținutul publicat de către echipa editorială News.ro, scrie-ne la abonamente@news.ro.

Handbal masculin: Francezul Stephane Plantin, noul antrenor al Stelei

BUCUREŞTI | Scris de Luminiţa Turcu |
Handbal masculin: Francezul Stephane Plantin, noul antrenor al Stelei

Francezul Stephane Plantin, campion mondial în 2001, ca jucător, Plantin îi ia locul lui Ovidiu Mihăilă pe banca echipei Steaua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stephane Plantin are 51 de ani şi o carieră foarte importantă în spate. Ca jucător, între 1997 şi 2003 a îmbrăcat de 76 de ori tricoul naţionalei Franţei, devenind campion mondial în 2001.

Stângaci, extremă dreapta, a câştigat Cupa Franţei cu Toulouse în 1998, an în care a fost ales şi cel mai bun pe postul său în campionatul din Hexagon.

Ca antrenor, a pregătit Nancy, Minaur Baia Mare şi Toulon, ultima formaţie în campionatul feminin.

””Sunt foarte fericit să încep un proiect nou cu Steaua. Mi-am dorit, sincer, să mă întorc în România”, a declarat Plantin.

”Steaua este un club de legendă cu o poveste frumoasă în spate, aş vrea să-mi asociez numele cu această poveste pentru a scrie o pagină frumoasă. Pentru asta e nevoie de rezultate concrete şi de un proiect atractiv. Trebuie să existe o concordanţă între istoria clubului, calitatea jocului produs şi obiectivele realiste pe care o să le avem, bazate pe calitatea jucătorilor noştri”, a subliniat Plantin.

Îi place campionatul din România pentru că ”este de un nivel bun, cu un lot de jucători destul de variat. Este uneori prea dur, dar calitatea lui este incontestabilă”, consideră noul antrenor al Stelei.

Vizavi de lotul de jucători, Stephane Plantin spune că, în mare parte, este conturat, dar că mai vrea întăriri. ”Am lucrat cu stafful la aducerea a două-trei elemente suplimentare. Sperăm să facem noi anunţuri de jucători, în curând”, a spus Plantin.

Steaua a terminat pe locul 4 sezonul trecut în Liga Zimbrilor şi va juca în viitoarea ediţie a Challenge Cup. Stephane Plantin va avea un colectiv tehnic exclusiv român cu Ionuţ Georgescu, fostă extremă dreapta, ca şi el, care va îndeplini rolul de secund, şi cu Ionuţ Ciobanu antrenor de portari. Marius Tudor va fi preparatorul fizic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Recomandările editorilor
<