Poliţiştii din Alba au deschis un dosar penal în cadrul căruia fac verificări, in rem, pentru infracţiunea de ucidere din culpă, după ce o femeie de 41 de ani, internată la Spitalul Municipal Aiud, a murit, joi seară, la scurt timp după ce a fost transferată din Secţia Ginecologie în Terapie Intensivă. Reprezentanţii unităţii sanitare au anunţat Poliţia cu privire la decesul pacientei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Potrivit concluziilor medico – legale, în urma necopsiei, nu a putut fi stabilită cauza decesului femeii de 41 de ani din Aiud, urmând a fi efectuate analize de laborator”, a transmis Poliţia Judeţeană Alba.

Cercetările sunt continuate, în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă, pentru a se stabili împrejurările în care a murit femeia. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au declarat, vineri, la solicitarea News.ro, că poliţiştii au deschis o anchetă după ce au fost sesizaţi de către reprezentanţii Spitalului Municipal Aiud cu privire la decesul unei paciente.

Sursa citată a precizat că verificările se fac in rem, cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă, şi că nu a fost primită nicio sesizare de la rudele femeii.

Vineri, poliţiştii aşteaptă rezultatul necropsiei care trebuie să precizeze cauza decesului.

Directorul medical al Spitalul Municipal Aiud, medicul Mircea Domşa, a declarat, pentru News.ro, că femeia se prezentase în urgenţă, cu două zile în urmă, având o formaţiune tumorală genitală în pelvis. Joi, pentru că prezenta dureri în zona abdominală, a fost dusă de urgenţă în sala de operaţie.

Conform medicului, în sala de operaţie, pacientei i s-a făcut iniţial o rahianestezie care nu a avut efect, după care a i s-a făcut o anestezie oro-traheală, moment în care a intrat în stop cardio-respirator, pe fond de bronho-spasm.

Mircea Domşa a explicat că astfel de cazuri sunt foarte rare.

Conform acestuia, medicii chirurgi nu au apucat să deschidă pacienta. Ea a fost resuscitată în sala de operaţie, a fost dusă în secţia de Terapie Intensivă unde a făcut un al doilea stop cardio-respirator în urma căruia nu a mai putut fi resuscitată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.