Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că urmăreşte cu mult interes evoluţia Sibiului, în contextul în care a fost primar al municipiului, iar dezvoltarea oraşului este spectaculoasă. „Calitatea investiţiilor germane este foarte apreciată în România şi sper că aceste investiţii vor continua să se extindă în perioada următoare, nu numai aici, ci în întreaga ţară”, a adăugat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mă bucur foarte mult să fiu la Sibiu, împreună cu oaspetele nostru de onoare, domnul preşedinte federal Frank Walter-Steinmeier. Sper că, după Bucureşti, vizita dumneavoastră la Sibiu, ca şi cea la Timişoara, unde veţi merge mâine, să vă ofere o imagine cât mai completă despre România de astăzi. Aţi mai vizitat România de-a lungul anilor şi cred că aveţi deja o imagine a transformărilor care s-au petrecut în anii de cand ne cunoaştem. Ca fost primar al acestui frumos oraş, urmăresc, bineînţeles, cu mult interes evoluţiile de la Sibiu, care sunt într-adevăr, doamnă primar, spectaculoase. Sibiul a fost şi rămâne un model pentru convieţuirea diferitelor etnii în armonie”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la întâlnire cu reprezentanţii comunităţii germane din România, la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”.
 
Şeful statului a adăugat că „Sibiul este şi un oraş în care numeroşi investitori germani au ales să vină şi să creeze afaceri de viitor, care să aducă locuri de muncă”.
 
„Calitatea investiţiilor germane este foarte apreciată în România şi sper că aceste investiţii vor continua să se extindă în perioada următoare, nu numai aici, ci în întreaga ţară. Aş dori să subliniez şi importanţa acordată cooperării pentru dezvoltarea pregătirii profesionale în sistem dual, domeniu în care firmele germane din România joacă un rol de pionier. Ele oferă un model valoros pentru întregul nostru sistem de educaţie şi, respectiv, pentru cel economic, astfel încât să putem pregăti tineri cât mai competenţi şi cu capacitatea de a se adapta provocărilor economiei viitorului”, a completat Preşedintele României.
 
Iohannis a mai subliniat că prietenia româno-germană are o veche tradiţie şi a ajuns la punct de dezvoltare fără precedent.
 
„Înainte de a încheia, doresc să mai subliniez că prietenia româno-germană, cu o veche tradiţie, a ajuns acum într-un punct de dezvoltare fără precedent. Avem o cooperare consistentă în plan politic bilateral şi european şi avem, mai ales, legături interumane puternice, care se datorează oamenilor, în special comunităţii româneşti din Germania şi minorităţii germane din România.  Este baza pe care construim împreună o Europă unită, care să ne asigure un viitor prosper în faţa numeroaselor provocări globale. Vă mulţumesc tuturor, vă doresc sănătate, numai bine şi prosperitate oraşului Sibiu şi tuturor celor care s-au hotărât să trăiască în Sibiu!”, a mai precizat preşedintele Iohannis. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.