Menţinerea zilnică a unui ritual de înfrumuseţare îţi poate aduce nu doar o piele catifelată şi sănătoasă, ci şi un păr strălucitor şi puternic. Părului trebuie să i se acorde o importanţă deosebită. În caz contrar, vârfurile ar putea să devină despicate, firul părului îşi va pierde din putere şi strălucirea îi va fi estompată. De aceea, pentru a avea un păr aranjat, mătăsos şi lucios, ar fi recomandat să urmezi anumiţi paşi. În cele ce urmează, vei descoperi câteva aspecte legate de zona hairstylingului pe care le-ai putea integra în rutina zilnică sau săptămânală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva etape pe care să le urmezi pentru a avea un păr drept şi mătăsos:

●       Înainte ca părul tău să fie drept şi fin, este esenţial să îl cureţi corespunzător, utilizându-te de produse profesionale care nu conţin parabeni sau sulfaţi, pentru a nu irita scalpul. Specialiştii recomandă astfel de produse doar în momentul în care părul este încărcat cu alte produse cosmetice. Apoi, după ce ai utilizat pe păr şi balsam, trebuie să îl usuci. Asigură-te că utilizezi corect uscătorul, pentru a nu deteriora firul de păr. După aceea, urmează procesul de îndreptare. Pentru ca îndreptarea să fie eficientă, utilizează o placă de păr de la Altex.ro, care are mai multe trepte de temperatură. Folosindu-te de placă, poţi obţine şi bucle lejere! Asigură-te că, în timpul procesului de îndreptare a părului, utilizezi şi o soluţie de protecţie termică, pentru a nu-l arde.

●       De asemenea, imediat după ce părul a fost îndreptat, specialiştii în domeniul hairstylingului recomandă să nu utilizezi alte produse (spray-uri sau loţiuni speciale), pentru că există posibilitatea ca părul tău să se onduleze. Pentru a-l menţine drept pe o perioadă mai lungă, ar fi indicat să nu foloseşti produse de această tipologie şi, de asemenea, să te fereşti de umezeală.

●       Totodată, la o zi după ce părul tău a trecut prin procesele enumerate mai sus, poţi opta pentru aplicarea unui ulei special, dar care să nu încarce firul de păr. Dacă vrei ca părul tău să aibă o strălucire cât mai naturală, ar fi indicat să utilizezi un ulei cu argan sau de avocado. Uleiul de argan îl va face mătăsos, iar cel de avocado acţionează precum o „barieră” şi îţi va proteja podoaba capilară.

●       Podoabă capilară trebuie să fie protejată şi în faţa altor factori de mediu care ar putea să degradeze firele de păr. De exemplu, o expunere îndelungată în razele soarelui poate decolora şi arde părul şi pielea, pentru că proprietăţile melaninei se degradează. De aceea, pentru ca părul tău să fie sănătos şi să îşi menţină strălucirea şi proprietăţile, ar fi indicat să utilizezi o soluţie de protecţie (spray). De asemenea, dacă părul tău se îngraşă rapid, ai putea utiliza un şampon uscat.

●       Nu în ultimul rând, asigură-te că podoaba capilară primeşte toate substanţele nutritive şi vitaminele de care are nevoie, pentru a fi sănătoasă şi puternică. Este important să ai, totodată, o dietă cât mai echilibrată, din care organismul să îşi extragă nutrienţii, mineralele şi vitaminele necesare. De asemenea, nu uita că poţi face soluţii sau tratamente naturale, direct acasă, din diferite fructe sau uleiuri, pe care să le aplici pe lungimea părului. De exemplu, dacă vrei să ai un păr mătăsos şi hrănitor, poţi aplica pe păr 100 de mililitri de ulei de măsline, încălzit. Apoi, înveleşti capul cu un prosop şi aştepţi 45 de minute. După aceea, îl cureţi cu şampon.

Un păr hrănit şi curăţat corespunzător va fi, întotdeauna, sănătos. De aceea, este foarte important să acorzi atenţie procesului de curăţare şi aranjare a lui, dar şi la produsele cosmetice şi de styling pe care le utilizezi. Firul de păr trebuie protejat în faţa agenţilor externi sau chimici, pentru a nu se degrada.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.